أكله بسيطه ولذيذه جدا
إسمها السجق الاسكندرانى
تاتى بالسجق وتقطعيه او تتركيه كما هو حسب رغبتك
وبصل وفلفل اخضر وتوم بهارات وملح
ربع كيلو سجق
1بصله كبيره أو 2بصله متوسطه
فلفل اخضر كما تريدين حار او بارد
3حبات طماطم متوسطين
قطعى الطماطم مربعات والفلفل جوليانشرائح طويله)
وقطعى الفلفل مربعات وضعى كل هذا فى اناء وضعى البهارات والملح
وضعيهم على نار عاليه لمدة دقيقتين ثم اخفضى النار عليها واتركيها لا تضعى عليه ماء وقلبيها كل شويه
وسوف يخرج منها ماء وبعد ان تستوى ضعيها فى الطبق بالخلطه وبالهنا والشفا
إسمها السجق الاسكندرانى
تاتى بالسجق وتقطعيه او تتركيه كما هو حسب رغبتك
وبصل وفلفل اخضر وتوم بهارات وملح
ربع كيلو سجق
1بصله كبيره أو 2بصله متوسطه
فلفل اخضر كما تريدين حار او بارد
3حبات طماطم متوسطين
قطعى الطماطم مربعات والفلفل جوليانشرائح طويله)
وقطعى الفلفل مربعات وضعى كل هذا فى اناء وضعى البهارات والملح
وضعيهم على نار عاليه لمدة دقيقتين ثم اخفضى النار عليها واتركيها لا تضعى عليه ماء وقلبيها كل شويه
وسوف يخرج منها ماء وبعد ان تستوى ضعيها فى الطبق بالخلطه وبالهنا والشفا