كفتة البطاطس
تعالو نقدم النهاردة لكم وجبة جميلة جدا هى كفتة البطاطس
المقادير:
4 حبات بطاطس كبيرة.
2 بصلة متوسطة.
4 علب تونة كبيرة.
3 بيضات.
نصف حزمة بقدونس مفروم.
زيت للقلي.
نصف معلقة فلفل (ونصف ملعقة ملح).
طريقة التحضير:
تغسل البطاطس ثم تسلق إلى أن تنضج ثم تقشر وتهرس جيداً وعلى فكرة للى مبيحبوش يقشروا البطاطس بعد السلق ممكن تقشريها بالمقشرة من البداية وتسلقيها بعد الغسيل ودى بجد أسهل.
يفرم البصل ناعماً.
اخلطي البصل جيدا مع البطاطس والبيض والبقدونس والملح والفلفل الأسود جيدا.
صفى التونة ثم ضعيها على الخليط واخلطي جيداً.
جهزي صينية ورشيها بقليل من الدقيق ثم شكلي الكفتة على شكل أقراص دائرية ورصيها في الصينية.
اقدحي الزيت ثم هدئي النار.. اغمسي أقراص الكفتة في الدقيق ثم ضعيها في الزيت واتركيها حتى تحمر قليلا ثم انشليها من الزيت وضعيها على الورق الخاص للقلي.
رصيها في طبق التقديم وتزين بأوراق الخس وحلقات الطماطم.
ملحوظة سر الطبخة.... لازم الزيت يكون كتير والطاسة عميقة والزيت يكون مقدوح لو معملتيش كده الكفتة هتسود منك ومش مسؤولة......... بالهنا والشفا