المقادير
2 بصله كبيره
نصف راس ثوم
شويه فلفل اسود
شويه ملح
فرخه مقطعه قطع اربع ارباع
7او10 حبيبات حبهان
5 او6 عيدان قرنفل
عود واحدقرفه
من غيره مافيش مشاكل
لو في بهارت كبسه ماشي مفيش خلاص
4 حبات طماطم مقطعه قطع صغيره
4 جزرات مبشورات او قطع صغيره
معلقه صلصه طماطم او من غيرها
زبيب
نصف راس ثوم
شويه فلفل اسود
شويه ملح
فرخه مقطعه قطع اربع ارباع
7او10 حبيبات حبهان
5 او6 عيدان قرنفل
عود واحدقرفه
من غيره مافيش مشاكل
لو في بهارت كبسه ماشي مفيش خلاص
4 حبات طماطم مقطعه قطع صغيره
4 جزرات مبشورات او قطع صغيره
معلقه صلصه طماطم او من غيرها
زبيب
الطريقه
نحمص البصل والثوم ع النار مع فلفل اسود ملح بالاضافه للفراخ المقطعه ونحط شويه ره فلفل اسود مع الحبهان والقرنفل ثم القرفه لو في بهارات كبسه ماشي مفيش خلاص
ونضع الجزر والطماطم
ثم نضيف كوب ماء صغير بالاضافه لمعلقه صلصه او من غيرها مافيش مشكله
نتركها تستوي شويه علي النار
ثم ننشل الفراخ ليتم تحميرها فيها في الصينيه
نكون غاسلين ارز الكبسه في حله ماء ونكون ناشلين شويه صوص من الحله في كوب صغير ونحط عليهم معلقه بهارات الكبسه صغيره ومعلقه زيت نقلبهم وندهن بها الفراخ التي نشلت في الصينيه وندخلها الشوايه
ونقلب الارز مرتين ويلاحظ احتياج الماء
اول مايقرب الارز للاستواء نحفر حفره في الارز ونضع الزبيب ونروح مغطين الحفره شويه ونروح مقلبين الزبيب علي كل الارز
نضع الارز في سيرفيس كبير وعليه الفراااااااااخ من فوق
ونضع الجزر والطماطم
ثم نضيف كوب ماء صغير بالاضافه لمعلقه صلصه او من غيرها مافيش مشكله
نتركها تستوي شويه علي النار
ثم ننشل الفراخ ليتم تحميرها فيها في الصينيه
نكون غاسلين ارز الكبسه في حله ماء ونكون ناشلين شويه صوص من الحله في كوب صغير ونحط عليهم معلقه بهارات الكبسه صغيره ومعلقه زيت نقلبهم وندهن بها الفراخ التي نشلت في الصينيه وندخلها الشوايه
ونقلب الارز مرتين ويلاحظ احتياج الماء
اول مايقرب الارز للاستواء نحفر حفره في الارز ونضع الزبيب ونروح مغطين الحفره شويه ونروح مقلبين الزبيب علي كل الارز
نضع الارز في سيرفيس كبير وعليه الفراااااااااخ من فوق
وبالهنا واشفا