مقادير الكيك
3 كوب دقيق
1 كوب سكر بدرة
1 كوب سمن
4 بيضات
1 كوب لبن (اوعصير يوسفى او برتقال)
1 باكو بكنج بودر
1 باكو فانيليا
1 ملعقة كبيرة قشر اليوسفى المطحون
1 ملعقة صغيرة محسن كيك (ودة غير محسن الخبر وبيكون
شكله زى الفزلين)
قبل مااقول الطريقة شغلى الفرن درجة متوسطة
نقول الطريقة
نضرب السمن لوحده كويس لحد مايبقى لون الكريم ونضيف السكر
وبرده المضرب شغال ....فى اناء تانى اضربى البيض+الفانيليا
ضيفى البيض على المكونات السابقة وبرده المضرب شغال ضيفى
معلقة المحسن ثم كوب اللبن وقشر اليوسفى وانتى بتقلبى ..هاتى الدقيق مضاف عليه البكنج بودرونضيفه على المقدار السابق بالتدريج مع التقليب بالمضرب...تدهن صينية سمن وترش دقيق
ويوضع خليط الكيك.....درجة حرارة متوسطة لمدة 45 دقيقة
تقريبا ....المقدار دة يعمل القالبين اللى فى الصورة والف هنا3 كوب دقيق
1 كوب سكر بدرة
1 كوب سمن
4 بيضات
1 كوب لبن (اوعصير يوسفى او برتقال)
1 باكو بكنج بودر
1 باكو فانيليا
1 ملعقة كبيرة قشر اليوسفى المطحون
1 ملعقة صغيرة محسن كيك (ودة غير محسن الخبر وبيكون
شكله زى الفزلين)
قبل مااقول الطريقة شغلى الفرن درجة متوسطة
نقول الطريقة
نضرب السمن لوحده كويس لحد مايبقى لون الكريم ونضيف السكر
وبرده المضرب شغال ....فى اناء تانى اضربى البيض+الفانيليا
ضيفى البيض على المكونات السابقة وبرده المضرب شغال ضيفى
معلقة المحسن ثم كوب اللبن وقشر اليوسفى وانتى بتقلبى ..هاتى الدقيق مضاف عليه البكنج بودرونضيفه على المقدار السابق بالتدريج مع التقليب بالمضرب...تدهن صينية سمن وترش دقيق
ويوضع خليط الكيك.....درجة حرارة متوسطة لمدة 45 دقيقة